משרד המשפטים
חידוש רישום בפנקסי המקרקעין
שירות זה מאפשר חידוש רישום של נכסי מקרקעין שרישומם הושמד או טושטש.
- בקשה לרישום מקרקעין, חתומה על ידי המבקש ומאומתת על ידי עורך דין. הבקשה תכלול הסבר מפורט בדבר העניין או הזכות שיש למבקש במקרקעין.
- נסח מהרישום הקודם של המקרקעין, שטר מכר, שטר קניין, תעודת רישום או כל מסמך אחר המעיד על הרישום של המקרקעין לפני שהושמד או טושטש.
אם אין בידי המבקש מסמכים מקוריים אלא רק העתקים מהם, יציין זאת בבקשה וייפרט עד כמה שידוע לו, היכן שמורים המסמכים המקוריים. - רשימה המפרטת שם ומען, ככל שהמען ידוע למבקש, של כל אדם שיש לו זכות, באותם מקרקעין, הטעונה רישום בפנקס.
- העתק מרישום המקרקעין ברישומי מס רכוש וקרן פיצויים, שיכלול פרטים על הבעלים הרשום, מועד הרישום ושטח החלקה. או אישור מאת מנהל מס רכוש וקרן פיצויים או נציגו, כי המקרקעין אינם רשומים בפנקסיו. האמור בסעיף זו לא יחול אם הבקשה מוגשת מטעם המדינה.
- העתק מרישום המקרקעין בפנקסי הרשות המקומית שבתחומה נמצאים המקרקעין הכולל פרטים על הבעלים הרשום, מועד הרישום ושטח החלקה, או אישור מטעמה שהמקרקעין אינם רשומים בפנקסיה.
- אישור של מנהל המרכז למיפוי ישראל לגבי פעולות בלתי רצוניות במקרקעין, כגון הפקעה או פרצלציה.
- אישור של מנהל המרכז למיפוי ישראל, שהמקרקעין נמצאים בתחום גבולות מדינת ישראל (כשיש ספק בעניין זה).
- אישור מפקיד הסדר המקרקעין שלא נעשים במקרקעין הליכי הסדר.
- תצהיר של המבקש לאימות כל העובדות, הפרטים, המסמכים והרשימות שצורפו לבקשה.
- תצהיר של אנשים אחרים לשם תמיכה בבקשה ובזכות שיש למבקש או לבעלים במקרקעין.
- כל מסמך אחר הנחוץ, לדעת המפקח, למתן החלטה בבקשה.
שימו לב: עליכם לבדוק ולהגיש את המסמכים בכל מקרה לגופו בהתאם לתקנות המקרקעין ולנוהלי הרישום וכן לוודא את נכונות ותאימות פרטי המקרקעין ופרטי הזיהוי בין כל המסמכים המוגשים לרישום.
ההנחיות בדבר המסמכים הנדרשים, רלוונטיות לעיקר ההליכים ואינן מתיימרות להורות או לייעץ במקרים שחלים עליהם דינים נוספים.
- כאשר הבקשה מוגשת על ידי יורש של בעל הזכות לרישום שטוענים לרישומה
עליכם לצרף צו ירושה או צו קיום צוואה. - כאשר הבקשה או מסמכים מצורפים לה חתומים על ידי מיופה כוח
עליכם לצרף ייפוי כוח מאומת כדין. - כאשר המקרקעין נמצאים בהליכי הסדר
עליכם לצרף אישור פקיד ההסדר לרישום ההערה. עליכם לוודא שהרישום יתבצע בתוך פרק הזמן שנקבע באישור. כאשר הנכס רשום בפנקס הבתים המשותפים, אין צורך באישור. - כאשר צד לפעולה הוא תאגיד
- פרוטוקול או החלטה בכתב של התאגיד המעידים על ההחלטה לבצע את העסקה המבוקשת.
אישור נדרש בהתאם לתקנה 10 לתקנות יכול להינתן באחת מהדרכים הבאות: - ניתן להסתפק בחתימת עורך דין (כל עורך דין) על הנוסח הקבוע בשטר בהתאם לתקנה 10 לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום), תשע"ב-2011.
- לחילופין, ניתן לצרף אישור כי התאגיד קיים, כי הוא כשיר לבצע את העסקה/ות המבוקשת/ות, וכי החלטת התאגיד מיום ______ (יש למלא תאריך) התקבלה כדין. האישור יכול להינתן על ידי כל עורך דין או רואה החשבון של החברה, וזאת על גבי ההחלטה או הפרוטוקול או במסמך נפרד.
- במקרה בו ייפוי הכוח כולל אישור נוטריון בהתאם לתקנה 3 לתקנות הנוטריונים, תשל"ז – 1977, כי מי שחתם על ייפוי הכוח רשאי לחתום בשם התאגיד, אין צורך לצרף את הפרוטוקול או ההחלטה של התאגיד.
- אישור עורך דין (כל עורך דין) או רואה החשבון של החברה מי הם הגורמים שהוסמכו לחתום בשם התאגיד כאמור. האישור יכול להינתן בנפרד או על גבי ההחלטה או הפרוטוקול.
- אם חלפה שנה מאז נערך הפרוטוקול, יש לצרף אישור בכתב של עורך דין או רואה חשבון המאשר כי התאגיד עדיין קיים ובהתאם לתזכיר ולתקנון התאגיד, רשאי התאגיד לבצע את הפעולה המבוקשת וכי הגורמים המפורטים בפרוטוקול עדיין מוסמכים לפעול ולחתום בשם התאגיד.
- פרוטוקול או החלטה בכתב של התאגיד המעידים על ההחלטה לבצע את העסקה המבוקשת.
- כאשר צד לעסקה הוא תאגיד זר
עליכם לצרף את כל המסמכים המפורטים לעניין תאגיד, וכן אישור עורך דין ישראל הבקיא בדיני המדינה שהתאגיד רשום בה, כי התאגיד כשיר לבצע את הפעולה לפי אותם דינים. - כאשר נדרשת הסכמה של צד שלישי
עליכם לצרף את כתב ההסכמה חתום ומאומת על ידי עורכי דין בדרך שמאמתים שטר עסקה. - כאשר מצורפים מסמכים מהותיים הכתובים בשפה זרה עליכם לצרף תרגום לעברית מאומת על ידי נוטריון המצהיר כי הוא שולט בשתי השפות והתרגום נאמן למקור. שימו לב, גם לגבי מסמכים המצורפים בערבית או באנגלית, רשאי רשם המקרקעין לבקש תרגום כנ"ל
- כאשר לא רשום מספר זיהוי לצד שם בעל/י הזכות בפנקסי המקרקעין או שפרטי הזיהוי אינם תואמים את הרישום בפנקסי המקרקעין
עליכם לצרף:- הוכחות שונות- מסמכים מקוריים כגון: תעודת רישום או קושאן, שטר מכר או שטר חכירה, אישורי מיסים ישנים או הוכחות מאת רשויות הפועלות על פי דין שיש בהן כדי לקשור בין מי שטוען לזכות לבין בעל הזכות הרשומה.
- תצהירים מפורטים של מי שטוען לזכות של אדם נוסף. התצהירים ייעשו ויאומתו כאמור בסעיף 15 לפקודת הראיות (נוסח חדש), תשל"א-1971. על התצהירים להיות מפורטים ולכלול את מקור ההיכרות והידיעה על בעל הזכות בנכס.
באפשרותכם להגיש את הבקשה באחת מהדרכים הבאות:
הגשה פרונטאלית:
ניתן להגיש את הבקשה בצירוף המסמכים בלשכת הסדר המקרקעין בירושלים , או באמצעות הפקדת המסמכים בתיבת ההפקדה המצויות בכניסה לבנין.
הגשה בדואר:
יש לשלוח את הבקשה בצירוף המסמכים הנדרשים בדואר אל לשכת הסדר המקרקעין בירושלים.
שימו לב, במקרה של סתירה או אי התאמה בין המידע המופיע בדף המידע לבין הוראות הדין הרלוונטיות יגברו הוראות הדין
משרד המשפטים
הרשות לרישום והסדר זכויות מקרקעין
ערוצי יצירת קשר - רישום מקרקעין
ערוצים הפעילים בימים א-ה בין השעות 8:00-16:00 - מרכז השירות והמידע
- טלפון: *8653, למחייגים מחו"ל: 972-8-6831663, יש לבחור בשלוחה 7 ולאחר מכן בשלוחה 1
- מענה בצ'אט אנושי
ערוצים נוספים
לשכות קבל קהל
- לשכת הסדר מקרקעין ירושלים
- הפקדה בתיבת ההפקדה בכניסה לבניין הלשכה