בקשה לעיון ברישום מקרקעין באזור יהודה ושומרון
שירות זה מאפשר לבקש מרשם המקרקעין לעיין בספרי הרישום במטרה למצוא מידע מסוים לגבי מקרקעין ביהודה ושומרון.
• על המבקשים להיות בעלי עניין במקרקעין (בעלי המקרקעין או מי שרשאים להירשם כבעלי הזכות במקרקעין) העומדים בתנאי צו בדבר מקרקעין (עיון במרשמים) (יהודה והשומרון) (מס' 1737), תשע"ד-2004.
• אם המבקשים אינם בעלי עניין - לאחר הגשת הבקשה המבקשים יקבלו מהרשם נוסח לפרסום מודעה בעיתון למקרה שיעלו מתנגדים לבקשתם לעיון ברישום.
- מכתב המפרט את המידע המבוקש כולל מיקום המקרקעין (ככל הניתן).
- מסמכים המעידים על הזיקה לקרקע (אם ישנם).
- ייפויי כוח.
בדואר:
- יש להפיק שובר תשלום בשעות קבלת הקהל במשרדי היחידה
- יש לגשת עם השובר לסניף דואר בבניין היחידה
שעות קבלת קהל בימים א', ב, ד', ה'- עברית: בין השעות 8:15 עד 13:15
- ערבית: בין השעות 9:00 עד 12:30
באופן מקוון:
יש לבצע תשלום אגרת פתיחת תיק באמצעות שירות התשלומים הממשלתי.
לתשומת לבכם, על תשלומים המשולמים למדינה לא מתווספת לרוב חובת תשלום מע"מ, ולכן המדינה לא נדרשת להפיק בגינם חשבונית מס (לא קיים רכיב מע"מ).
ניתן לדרוש הכרה בהוצאות אלה לפי העניין ובהתאם לפקודת מס הכנסה.
דואר
עליכם לשלוח את מסמכי הבקשה ללשכת קצין מטה משפטים ורישום מקרקעין, תא דואר 46, המנהל האזרחי באזור יהודה ושומרון.
קבלת קהל
עליכם להגיש את טופס הבקשה בלשכת קצין מטה משפטים ורישום מקרקעין במנהל האזרחי באזור יהודה ושומרון (בית אל).
- הבקשה נחתמת בחותמת "נתקבל" הכוללת תאריך ומקום הלשכה.
- הבקשה תיבדק ותינתן תשובה לפונים אם ניתן הבקשה לעיון תאושר או לא.
- אם ניתן להפיק את המידע המבוקש, המידע המבוקש יישלח בדואר ישראל לכתובת מגישי הבקשה, לחילופין ניתן יהיה לקבל את המידע המבוקש בלשכה בשעות הקבלה.
- אם לא ניתן להפיק את המידע המבוקש, מכתב בדבר הסירוב יישלח בדואר ישראל לכתובת מגישי הבקשה, לחילופין ניתן יהיה לקבל את המכתב בלשכה בשעות הקבלה.
- זמן הטיפול בבקשה: עד שלושה חודשים מיום קבלת המסמכים.
שימו לב, במקרה של סתירה או אי התאמה בין המידע המופיע בדף המידע לבין הוראות הדין הרלוונטיות יגברו הוראות הדין
תיאום פעולות הממשלה בשטחים
משפטים ורישום מקרקעין יהודה ושומרון
שעות מענה טלפוני:
ימים א' עד ה', בין השעות 8:00 עד 17:00.