הגשת פרטה (דו"ח ראשוני) על ידי אפוטרופוס לענייני רכוש או לכלל ענייני האדם
שירות זה מאפשר לאפוטרופוס לענייני רכוש למלא את חובתו החוקית להגיש לאפוטרופוס הכללי דיווח ראשוני אודות מצבו הכלכלי של האדם שהוא מונה לשמש לו אפוטרופוס.
הדיווח הראשון שעל אפוטרופוס להגיש לאפוטרופוס הכללי הוא למעשה הצהרת הון ראשונית אודות נכסיו של האדם שבאפוטרופסות, נכון ליום מינויו של האפוטרופוס, והוא מכונה "פרטה".
תהליך הגשת הפרטה
הליך הגשת הפרטה מורכב משני שלבים:
- איתור ורישום כלל נכסיו, הכנסותיו וחובותיו של האדם שבאפוטרופסות (להלן – האדם).
- הודעה על מינוי האפוטרופוס לגופים ולמוסדות שונים ורישום הערות במרשמים רשמיים.
מסירת ההודעה נעשית בדרך של הצגת צו המינוי (לעתים נדרש העתק נאמן למקור של הצו), והיא נעשית לצורך הגנה על רכושו של האדם. חשוב לציין, כי על האפוטרופוס לוודא כי הערה בדבר המינוי ומועדו אכן נרשמה ע"י כל הגורמים הרלוונטים ולצרף לפרטה העתק של כל מסמך המעיד על כך.
נכסים
- הכנסות חודשיות – עליכם לפרט מהן הכנסותיו החודשיות השוטפות של האדם מכל מקור שהוא. לדוגמה: משכורת, פנסיה, קצבת נכות, קצבת זקנה, גמלת סיעוד, זכות למגורים בדיור הציבורי (ראו פירוט תחת "הערות") וכדומה.
- כספים שהאדם זכאי לקבל בעתיד - עליכם לפרט באיזה סכום מדובר ומה מקור הכסף או הזכות (לדוגמה: ירושה, פיצויים). רצוי להוסיף מה המועד שבו נוצר החוב כלפי האדם, ככל שהוא ידוע (לדוגמא: המועד שבו ניתן פסק דין לטובת האדם).
- הליכים משפטיים המתנהלים בענייניו של האדם - עליכם לפרט את סוג ההליך, מספרו ובאיזה בית משפט הוא מתנהל (לדוגמה: תביעה לקבלת פיצוי בשל פגיעה בתאונת דרכים, בית משפט השלום בירושלים, ת.א. 222-09-2017).
- עסק בבעלות מלאה או חלקית של האדם - עליכם לציין את סוג הפעילות (לדוגמה: חנות מכולת). אם העסק מאוגד – את אופן ההתאגדות (לדוגמה: חברה בע"מ, שותפות) ולפעול לפי הנחיות עובדי האפוטרופוס הכללי.
התחייבויות
אם האדם חייב כספים – עליכם לפרט מהי מהות כל חוב (לדוגמה: חוב לפי פסק דין, לפי הסכם, חוב מזונות); מי הנושה (כלומר: למי האדם חייב לשלם. לדוגמה : שם העסק וכתובתו); מה גובה החוב ומתי נוצר.
קרובי משפחה ואנשים קרובים אחרים
אם לאדם קרובי משפחה –עליכם לפרט את שמותיהם ואת קרבת המשפחה של כל אחד מהם לאדם, וכן לציין כל כמה זמן הם מבקרים אותו (תכיפות ביקורים).
אם קיימים אנשים נוספים שקרובים לאדם ומבקרים אותו – יש לרשום פרטים אלה גם לגביהם. (לדוגמא: אברהם ישראלי – שכן – מבקר פעם ביום).
- על מגיש הפרטה להיות בעל מינוי כאפוטרופוס לכלל ענייניו של האדם או לעניינים רכושיים. אפוטרופוס לעניינים אישיים בלבד אינו חייב להגיש פרטה.
- על האפוטרופוס להגיש את הפרטה לא יאוחר מ-60 יום מהיום שבו ניתן צו המינוי על ידי בית המשפט.
- עליכם למלא את טופס הפרטה ולאמת אותו בפני עורך דין או בפני מי שמוסמך לאמת תצהיר בבית המשפט (הסבר מפורט יותר – במסגרת "הערות"). אם מונה לאדם יותר מאפוטרופוס אחד – על כל האפוטרופוסים לחתום על הפרטה.
- אסמכתאות על נכסי האדם בהתאם לנדרש בטופס הפרטה (הסבר להלן).
רשימת האסמכתאות הנדרשות:
- לגבי נכסי מקרקעין - עליכם לצרף אישור של הגורם שאצלו רשומות הזכויות בכל נכס מקרקעין של האדם, לאחר שנרשמה אצלו הערת אפוטרופסות. (לדוגמה: אם רשומה דירת מגורים על שם האדם במרשם המקרקעין (הטאבו), יש לצרף תמצית רישום מתאימה (נסח טאבו) אשר כוללת הערה בדבר מינויו של אפוטרופוס לאדם. הערה זו מכונה "הערת אפוטרופסות").
- לא כל נכסי המקרקעין רשומים בטאבו. פירוט לעניין זה ר' במסגרת "מידע נוסף".
- לגבי מזומנים, כספים המופקדים בחשבונות בנק, ניירות ערך בבנקים או במוסדות פיננסיים אחרים (לדוגמה: קופות גמל, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה) - עליכם לצרף אסמכתאות מתאימות נכון ליום מתן צו המינוי ולכך שמונה לאדם אפוטרופוס.
- (לגבי חשבון בנק – עליכם לצרף אישור של הבנק על כך שהחשבון הפך ל"חשבון אפוטרופסות" וכן על גובה היתרה בחשבון. הסכום צריך להיות נכון ליום מינויו של האפוטרופוס, או נכון לסוף החודש שקדם ליום המינוי. לדוגמה: אם התמנית לאפוטרופוס ביום 3.4.2017, עליך לרשום בטופס הפרטה מה היה מצב החשבון של האדם ביום 3.4.2017, ואם הבנק אינו יכול למסור מה היה מצב החשבון באותו יום – עליך לרשום מה היה מצב החשבון ביום 31.3.2017, גם אם הפרטה מוגשת ביום 5.5.2017).
- רכב - עליכם לצרף העתק מרישיון רכב חדש שיונפק על ידי משרד הרישוי, שעליו רשומה הערה, כי לאדם בעל הרכב מונה אפוטרופוס.
- רהיטים, חפצי בית, תכשיטים ודברי ערך –אם לאדם נכסים המופקדים בכספת - עליכם לצרף העתק מפרוטוקול שייערך במעמד פתיחת הכספת.
- הכנסות חודשיות - עליכם לצרף אסמכתאות להכנסות החודשיות מכל מקור. לעניין הכנסות ממשכורת, פנסיה, גמלאות וקצבאות אשר מועברות באופן שוטף לחשבון הבנק - ניתן לצרף תדפיס של תנועות עובר ושב (עו"ש) בחשבון הבנק (די באסמכתא לחודש אחד).
- כספים וזכויות המגיעים לאדם, כגון: ירושה, פיצויים, חובות כלפי האדם – עליכם לצרף אסמכתה (לדוגמה: צו ירושה, פסק-דין או אישור על יתרת חוב מלשכת הוצאה לפועל).
על בדיקת הפרטה יש לשלם אגרה ("שכר ביקורת"), אלא אם חל פטור מתשלום אגרה (בהתאם להיקף הנכסים והחובות של האדם). הדבר ייקבע על ידי עובדי האפוטרופוס הכללי (המפקח או המפקחת) לאחר בדיקת הפרטה.
בשלב הראשון - האפוטרופוס מגיש את הפרטה לבדיקה, ורק לאחר מכן המפקח שולח לאפוטרופוס הודעה בדבר האגרה שעליו לשלם. (כמו כן, המפקחים מוסמכים לדרוש מן האפוטרופוס הבהרות לפני שיאשרו את הפרטה).
לאחר ביצוע התשלום עליכם לשלוח למשרד האפוטרופוס הכללי אסמכתה על ביצוע התשלום.
באפשרותכם לשלם באחת מהדרכים הבאות:
באופן מקוון
תשלום אגרת "תשלום בגין ביקורת פרטה" בשירות התשלומים הממשלתי. האגרה מופיעה תחת "תשלומי אפוטרופוסים" - "תשלומי פתיחת תיק".
באמצעות בנק הדואר
תשלום האגרה בבנק הדואר באמצעות שובר לתשלום שניתן לקבל בלשכות קבלת קהל של האפוטרופוס הכללי.
- הפרטה היא טופס אשר מאומת בתצהיר. לפיכך עליכם להעביר אל האפוטרופוס הכללי עותק מקורי של טופס הפרטה המלא והחתום.
- האסמכתאות המצורפות לטופס אינן חייבות להיות מקוריות.
עד להעברת העותק המקורי של הפרטה ניתן להעביר העתק למחוז המטפל, באחת מהדרכים הבאות:
- דואר אלקטרוני.
- פקס.
- דואר.
- הפקדת המסמכים ידנית – בשעות קבלת הקהל של משרד האפוטרופוס הכללי. מומלץ להזמין תור מראש ולחסוך זמן יקר.
ראשית יש לבחור מהרשימה את סוג השירות (פיקוח על אפוטרופוסים ומנהלי עיזבון), ובהמשך – יש לבחור את היישוב.
- לאחר קבלת הפרטה היא תיבדק על ידי מפקח או מפקחת במחוז הרלוונטי.
- במידת הצורך יתבקשו פרטים או מסמכים נוספים.
- אם היקף נכסיו של האדם עולה על סכום שנקבע בתקנות יקבל האפוטרופוס שובר לתשלום אגרת בדיקת הפרטה ("שכר ביקורת").
- בסמוך להגשת הפרטה עליכם למלא ולהגיש טופס "סל מחייה" .
- בהמשך יהיה עליכם להגיש דוח תקופתי על ניהול נכסיו של האדם בהתאם להוראות הדין ולהנחיות האפוטרופוס הכללי.
- על האפוטרופוס לשמור את כל המסמכים והאסמכתאות למשך תקופה של 7 שנים לפחות לאחר תום האפוטרופסות.
האפוטרופוס הכללי
מחוז ירושלים - 02-6215777
מחוז תל אביב - 03-6899635
מחוז חיפה - 04-8633777
מחוז באר שבע - 08-6264561שעות מענה טלפוני
בימים א, ב, ד, ה, משעה 08:30 עד שעה 12:30
ביום ג' אין קבלת קהל.