הצהרה על מכירת חומר ריבוי מאושר או מסומן
שירות זה מאפשר לבעלי חלקות חומר ריבוי, להצהיר בפני השירותים להגנת הצומח ולביקורת על מכירת חומר ריבוי מאושר או מסומן מגידולי הדרים, גפן, אבוקדו וחומר ריבוי בגידולים אחרים.
- על פי תקנות הזרעים (גידול שתילים ומכירתם), תשכ"ד-1964: בגידולי הדרים, גפן ואבוקדו מחויבים להשתמש בחומרי ריבוי מפוקחים על ידי השירותים להגנת הצומח לביקורת.
- חומר ריבוי – כל חלק של שתיל המשמש לריבויו.
- שתילי הדר: על פי תקנות השתילים, לא יקנה אדם, לא ימכור, לא ירכיב ולא יעביר שתילים או חומר ריבוי לאחר, אלא אם כן חומר הריבוי, למעט זרעים לייצורם נלקח מעץ ריבוי מסומן.
- גפן: לא יגדל אדם שתילי גפן, לא ימכרם ולא יעבירם לאחר בכל דרך שהיא, אלא אם כן הם מחומר ריבוי מאושר.
- גידול שתילי אבוקדו ומכירתם: לא ייצר אדם ולא ימכור שתיל אלא אם כן הזרעים, הרכב או חומר הריבוי לייצורו, נלקחו מעץ ריבוי מסומן.
- שקד: בעקבות התגלות מחלת הסגר חמורה, הוקמה חלקת חומר ריבוי באזור נקי מהמחלה. כאשר חומר ריבוי נמכר מחלקה זו, יש לתעד זאת בטופס ההצהרה באופן מקוון.
- לפני מילוי ושליחת הטופס, יש לקבל אישור מהשירותים להגנת הצומח ולביקורת על מכירת חומר ריבוי מאושר או מסומן.
- אם לא קיים אישור, יש לפנות לשירותים להגנת הצומח ולביקורת בדואר אלקטרוני לכתובת: [email protected].
- בעלי חלקות חומר ריבוי מאושר בגידולי גפן המוכרים חומר ריבוי לאחר.
- בעלי חלקות חומר ריבוי מסומן בגידולי הדרים המוכרים חומר ריבוי לאחר או לשימושו העצמי.
- בעלי חלקות חומר ריבוי מסומן בגידולי אבוקדו המוכרים חומר ריבוי לאחר.
- בעלי חלקות חומר ריבוי בגידולים אחרים על פי בקשה.
השירות ניתן ללא עלות
- לאחר שליחת הטופס יתקבל מסמך על כך שנמכר חומר ריבוי מאושר או מסומן, אצל הבאים:
- ממלאי ההצהרה.
- קונה חומר הריבוי (לכתובת הדואר האלקטרוני שמופיעה בטופס).
- מפקח השירותים להגנת הצומח ולביקורת האמון על חומר הריבוי.
שימו לב, במקרה של סתירה או אי התאמה בין המידע המופיע בדף המידע לבין הוראות הדין הרלוונטיות יגברו הוראות הדין
משרד החקלאות וביטחון המזון
מוקד שירות משרד החקלאות וביטחון המזון
מרכז חומר ריבוי 052-8323337
מענה טלפוני ימים א-ה 7:30 - 19:30
מוקד שירות משרד החקלאות וביטחון המזון:
טלפון נוסף: 03-9485555