בקשת אישור ייצור נאות (Good Manufacturing Practice - GMP)
שירות זה מאפשר להגיש בקשה לקבלת אישור ייצור נאות, המעיד כי ייצור המזון במפעל נעשה בהתאם לתקנים בין–לאומיים מקובלים.
שירות מקוון
מי יכול להגיש את הבקשה
- יצרני מזון.
- מפעלים לתוספי תזונה ומפעלים המסמנים מוצרים "ללא גלוטן".
מה צריכים לצרף לבקשה
- העתק של רישיון העסק לפי חוק רישוי עסקים, תשכ"ח-1968.
- אישור מתעד מגוף הבקרה שעומד בדרישות סעיף 42 (ב), המעיד כי ייצור המזון במפעל נעשה לפי אחד מאלה:
- תקן ISO 22000 – מערכות ניהול בטיחות מזון על עדכוניו.
- BRC - תקן בינלאומי לבטיחות מזון על עדכוניו.
- FSSC 22000 - תקן לניהול מערכות בטיחות מזון על עדכוניו.
- תקן ISO 9001 – מערכות לניהול איכות והסמכה ל- HACCP מערכת בטיחות על עקרונות הקודקס על עדכוניו.
- רשימת מוצרי המזון המפעל.
- שם הממונה על תנאי ייצור נאותים (מהנדס או טכנולוג מזון) במפעל.
- שם מנהל המפעל.
- חוות דעת של שירות המזון שבמחוז שיפוטו נמצא המפעל.
תשלום אגרה
- התשלום מתבצע בפורטל שירות המזון.
- ניתן להוציא אישור לתוקף משתנה (בין חודשים ועד 5 שנים).
- אגרה לכל שנה עולה 250 ₪.
איך מגישים את הבקשה
- יש להגיש את הבקשה כחצי שנה לפני סיום תוקף ההיתר הישן.
- ההגשה תבוצע מהאזור הפתוח בפורטל שירות המזון: יש למלא את הבקשה, לצרף את המסמכים הנדרשים ולהגיש .
המשך הטיפול בבקשה
- בדיקת הבקשה:
- אם לאחר בדיקת המסמכים חסר מסמך מסוים, תימסר למפעל דרישה להשלמת מסמכים. לאחר השלמתם יימשך התהליך.
- אם המסמכים תקינים ונמצאים במלואם, תידרש חוות דעת לשכת הבריאות שבתחומה נמצא המפעל.
- לפעמים תיערך ביקורת במפעל, על-פי שיקול דעתו של מנהל שירות המזון, במחוז שבתחום שיפוטו נמצא המפעל.
- הנפקת אישור ייצור נאות - לאחר תשלום אגרה בהתאם לתוקף שולם, יונפק אישור ייצור נאות שיישלח באופן מקוון למפעל.
משך הטיפול בבקשה משתנה ותלוי בלשכת הבריאות ובתיאום ביקורת במפעל.
שימו לב, במקרה של סתירה או אי התאמה בין המידע המופיע בדף המידע לבין הוראות הדין הרלוונטיות יגברו הוראות הדין