התוכנית לתזונה בריאה
אודות
מידע לציבור
המזון שאנו אוכלים משפיע על בריאותנו לאורך כל שנות חיינו. ניתן ורצוי לשפר את הרכב התזונה כדי להקטין את הסיכון לפתח מחלות כמו מחלות לב וכלי דם, סרטן, סוכרת ואחרים. תזונה נבונה גם משפרת את היכולת התפקודית שלנו: מגבירה את רמות האנרגיה, את חדות המחשבה, מרוממת את מצב הרוח ועוד.
למידע מפורט בנושא תזונה נבונה >
מידע עבור גורמי מקצוע
הדו"ח המקצועי המלא של הועדה לתזונה נבונה מכיל מידע עדכני על התרומה של מרכיבי התפריט השונים ועל הרגלי התזונה הישראליים.מוצגים יעדים בין-לאומיים ולאומיים להשגה על שנת 2020 וכן התערבויות מערכתיות שהוכחו כיעילות בעולם והדרך ליישמן במקומנו.
להורדת הדו"ח התנהגויות בריאות – תזונה נבונה - דו"ח לאנשי מקצוע.
חברי הוועדה להתנהגויות בריאות - תזונה בריאה
- פרופ' טד טולצ'ינסקי
- ד"ר זיוה שטל
- גב' רבקה גולדשמיט
- גב' יוספה כחל
- ד"ר אלי רוזנברג
יעדי לעתיד בריא - 2020
כמה קלוריות אנו צורכים ביום? הצריכה הקלורית היומית הממוצעת של ישראלים עולה על הממוצע במדינות הגוש האירופאי. מדינות רבות, ובתוכן ישראל, נאבקות כיום בצריכת יתר של קלוריות במטרה להורידן.
