קולות קוראים
קול קורא להגשת קדם-הצעות מחקר בתחום: מדעי החיים והרפואה לשנת 2020
-
מיקום
כל הארץ
-
תאריך פרסום
16.04.2019
התכנית למחקר אסטרטגי - פיתוח תשתיות מדעיות וטכנולוגיות - ק��ל קורא להגשת קדם-הצעות מחקר לשנת 2020, בתחום: מדעי החיים והרפואה, בנושאים: הזדקנות בריאה - גנטיקה ואפי-גנטיקה; מחקר תרגומי לפיתוח שיטות לבדיקת התאמה/רעילות תרופות כבסיס טרום טיפולי לרפואה מותאמת אישית; מחקרים לחלופות לניסויים בבעלי חיים
במסגרת התכנית למימון מחקרים לשנת 2020, מעוניין משרד המדע והטכנולוגיה ("המשרד") בקידום פעילות מחקר ופיתוח בישראל באמצעות מימון מחקרים העוסקים בשאלות מדעיות העומדות בחזית הידע העולמי, ואשר הפוטנציאל היישומי והכלכלי שלהם עשוי לתרום ליכולתה התחרותית של מדינת ישראל ולמקם אותה בחזית הידע.
כמו כן פועל המשרד באמצעי זה, מכוח תפקידו כמופקד על המחקר היישומי הממשלתי לטווח הארוך בישראל, על מנת לספק את היסודות המחקריים ואת בסיס הידע הדרוש למקבלי החלטות בישראל, ובמרכזם משרדי הממשלה ויחידות הסמך, לקדם באופן המיטבי את המטרות החברתיות, הכלכליות והתשתיתיות העומדות בפניהם.
בשנת 2020 מפרסם המשרד ארבעה צברים של קולות קוראים למחקרים בחלוקה לפי תחומי הידע: מדעים מדויקים וטכנולוגיים, מדעי החיים והרפואה, מדעי הסביבה ומדעי החברה והרוח. חשוב להדגיש כי, עקרונית, על המחקרים להיות בעלי היתכנות יישומית ופוטנציאל כלכלי.
להלן הנושאים בתחומי מדעי החיים והרפואה במסגרתם ניתן להגיש קדם-הצעות מחקר לשנה זו:
א. מחקרים בנושא: הזדקנות בריאה – גנטיקה ואפי גנטיקה
בשל הזדקנות אוכלוסיית העולם, ואוכלוסיית ישראל בפרט, והעלייה הנובעת מכך בנטל הכלכלי ובמחלות הלא-מידבקות הקשורות להזדקנות, יש צורך לקדם את חקר ההזדקנות והמחלות הקשורות להזדקנות כאמצעי לשיפור איכות ואריכות חיים ומניעת מחלות זקנה. קול קורא זה פונה למחקרים בעלי פוטנציאל יישומי הבוחנים את הקשר של הגנטיקה והאפי-גנטיקה לתהליכי ההזדקנות והמחלות הנלוות לכך.
ב. מחקרים בנושא: מחקר תרגומי לפיתוח שיטות לבדיקת התאמה/רעילות התרופות כבסיס טרום טיפולי לרפואה מותאמת אישית
בתחום של רפואה מותאמת אישית, למשל במקרה של סרטן, אפיון מולקולארי של הגידול הסרטני של החולה משמש לזיהוי מוטציות גנטיות האחראיות לשגשוגה של מחלת הסרטן, ובהתאם לכך נבחר הטיפול המתאים ביותר. למעשה, גם אבחון גנטי זה לא תמיד מנבא בצורה טובה את האופן שבו החולה יגיב לטיפול הספציפי, וישנם מקרים בהם החולה מגיב בצורה קשה לטיפול. קול קורא זה פונה למחקרים בעלי פוטנציאל יישומי לפיתוח שיטות לבדיקת תגובתו הצפויה של החולה, לאו דווקא חולה אונקולוגי, לתרופה ספציפית ו/או לשילוב של תרופות שונות, כבסיס לטיפול מותאם אישי
ג. מחקרים בנושא: מחקרים לחלופות לניסויים בבעלי חיים – קול קורא זה בשיתוף משרד הבריאות
תוך דאגה לרווחתם של בעלי החיים אשר משמשים למטרות מחקר ביו-רפואי ובכפוף לחוק, ומתוך רצון לצמצם ככל הניתן את השימוש בבעלי חיים, אנו מבקשים לקדם מחקר אשר יציע חלופות לניסויים בבעלי חיים ומבלי שמטרות המחקר יפגעו. מטרת המחקר היא מציאת חלופות לניסויים בבעלי חיים תוך שימוש במודלים חישוביים, תרביות רקמה ועוד.
מועד אחרון להגשת ההצעות:
פרק הזמן להגשת ההצעות על ידי החוקרים באמצעות המערכת המקוונת אל מרכז הפעילות ברשות המחקר הינו מיום פרסום הקול הקורא ועד ליום ראשון, יג' בסיון תשע"ט, 16.6.2019, עד השעה 15:00.
המועד האחרון להגשת ההצעות על ידי המוסדות הינו לא יאוחר מיום חמישי, יז' בסיון תשע"ט, 20.6.2019, עד השעה 12:00. (להלן – המועד הקובע). זהו המועד בו נדרשים המוסדות להגיש את ההצעות למשרד באמצעות המערכת המקוונת באופן סופי.
יובהר כי נכון למועד פרסום קול קורא זה לא קיים תקציב לביצוע ההתקשרות לביצוע הפעילות. ההתקשרות מותנת בקיום תקציב ייעודי מתאים בתקנה הרלוונטית. לא תבוצע כל פעילות בעניין הנ"ל לפני חתימה על הסכם התקשרות עם המשרד ע"י מורשה החתימה.