כרטיסי נסיעה והנחות
-
תאריך פרסום
28.06.2021
-
תאריך עדכון
02.03.2023
משרד התחבורה מפקח על מחירי הנסיעה ומסבסד אותם, על מנת לשמור על רמת מחירים סבירה ושווה לכל נפש. מפעילי הקווים מחויבים להעניק הנחות למגזרים שונים בהתאם למדיניות ההנחות הנקבעת על ידי משרד התחבורה ומשרד האוצר ומעוגנת בצו הפיקוח על מצרכי מחירים ושירותים.
מפעילי הקווים מחויבים לתת הנחות למגזרים שונים, בהתאם למדיניות ההנחות הנקבעת על ידי משרד התחבורה ומשרד האוצר.
כרטיס רב-קו
בכל חברות התחבורה הציבורית ניתן לרכוש סוגים שונים של כרטיסים המתאימים לתדירות הנסיעה הרצויה: כרטיסי חופשי-יומי, כרטיסי חופשי-שבועי וכרטיסי חופשי-חודשי, כרטיסי ערך צבור ועוד. מידע מפורט ניתן למצוא באתרי חברות התחבורה הציבורית.
כרטיס רב-קו הינו כרטיס חכם נטען באמצעותו ניתן לשלם על הנסיעה בתחבורה הציבורית.
קיימים שלושה סוגי כרטיסי רב-קו:
- כרטיס אישי – מאפשר טעינת כל הסדרי הנסיעה, ובכלל זה גם הנחות אישיות כמו הנחת אזרח ותיק ועוד. הכרטיס האישי מאפשר ביצוע פעולות שיחזור יתרות בעת אובדן, גניבה או תקלה בכרטיס.
- כרטיס חצי אנונימי – מאפשר טעינה של הסדרי נסיעה בדומה לכרטיס האישי, אך בסוג כרטיס זה לא ניתן לבצע שיחזור יתרות.
- כרטיס אנונימי – בסוג כרטיס זה לא ניתן לטעון הסדר נסיעה מסוג חודשי-חופשי, וגם לא לטעון זכויות אישיות.
איך זה עובד
הנוסע באוטובוס יציג את הכרטיס החכם מול קורא כרטיסים שיותקן בכניסה לאוטובוס. אם יהיה זה כרטיס תקופתי, כגון "חופשי חודשי", יוודא הקורא את תוקפו של הכרטיס ואיזור הנסיעה המותר בכרטיס ויגרע ממנו את מחיר הנסיעה.
קנייה וטעינה של הכרטיס החכם
הנפקת הכרטיס החכם נעשית במרכזי השירות על-הקו הפזורים ברכבי הארץ. יש להגיע באופן חד-פעמי לעמדת ההנפקה עם תעודה מזהה, אישור על זכאות להנחה, אם קיים (אזרחים ותיקים, תלמידים וזכאים אחרים), להצטלם, למלא טופס ולקבל את הרב-קו.
ניתן להזמנין את כרטיס הרב-קו גם את אתרים רב-קו אונליין והופאון.
ניתן להטעין את הכרטיס בכל סוגי כרטיסי המנוי הקיימים: "חופשי חודשי", "חופשי יומי" או "ערך צבור" ועוד. הנוסע יכול לטעון את הכרטיס בעמדות טעינה אוטומטיות, בכספונטים ובאמצעות האינטרנט.הטענת ערך צבור מזכה את הנוסע בהנחה לפי הפרופיל שלו.
חלופות לטעינת רב-קו הינן בין היתר: מרכזי שירות על-הקו, עמדות טעינה ברחבי הארץ, כספונטים, אתרי אינטרנט ואפליקציות יעודיות.
זכאים להנחות בתעריפי נסיעה
מידע מפורט על ההנחות השונות תוכלו למצוא באתר החברה שבשירותיה אתם משתמשים. ההנחות העיקריות:
- ילד שטרם מלאו לו 5 שנים, הנוסע בליווי נוסע ששילם את דמי הנסיעה, פטור מתשלום. במידה והיו עם הנוסע יותר מילד אחד שטרם מלאו לו 5 שנים, ישולם בעד כל ילד, נוסף על הילד הראשון, מחיר הנסיעה בעד אותה נסיעה.
- נוסע תושב ישראל מגיל 5 ועד גיל 18, או מעל גיל 18, אך עדיין לומד בכיתה י"ב וכן תלמיד מוסד חינוך מיוחד (לפי חוק חינוך מיוחד התשמ"ח - 1988) שטרם מלאו לו 21 שנים, זכאי להנחה של 50%.
- גברים מגיל 67 ונשים מגיל 62: 50% הנחה עם הצגת תעודת זהות. ההנחה תינתן על כל סוגי הכרטיסים הקיימים. מחירי הנסיעה לאחר ההנחה יעוגלו לעשר האגורות הקרובות.
- שוטרים וחיילים במדים: ללא תשלום עם תיקוף תעודת שוטר או תיקוף חוגר. בסופי שבוע ובחגים המוגדרים מראש חיילים יכולים ליהנות מההטבה גם ללא מדים.
- זכאי הביטוח הלאומי: 50% ברכישת "ערך צבור" עם הגדרת פרופיל רלוונטי על גבי הרב-קו. גילאי 75+ זכאים לנסיעות חינם.
- עיוור ומלווה לעיוור: העיוור ללא תשלום, מלווה לעיוור 50% הנחה.
- סטודנטים: 33% - 50% הנחה, לאחר הסדרת פרופיל סטודנטים בכרטיס הרב-קו (יש להסדיר מחדש בכל שנת לימודים).
- שירות לאומי: ללא תשלום, לאחר הסדרת פרופיל של שירות לאומי בכרטיס הרב-קו.
- קבלת זכאות כרוכה בהצגת המסמכים המתאימים לפרופיל הנדרש במעמד הנפקת כרטיס הרב-קו.
שימו לב!
על הזכאים להנחה בתחבורה הציבורית הנכללים בקבוצות שצוינו, להציג אישורים ואסמכתאות רלוונטיות מביטוח לאומי. לא ניתן להמשיך לתת פרופיל על סמך התעודות הישנות שהנפיק המשרד.