מוקד מידע ארצי - 110
-
תאריך פרסום
06.12.2020

הרעיון לפתוח מוקד מידע ארצי לשירות הציבור, עלה במהלך השנים האחרונות במשטרת ישראל, במסגרת הליך למידה ארגוני ארוך טווח.
הצורך בהקמת המוקד בעת הזאת, התחזק בעקבות מסקנות ועדת הבדיקה (ועדת ברקת) שמונתה בעקבות אירוע חטיפת שלושת הנערים (אייל יפרח, גיל-עד שער ונפתלי פרנקל). מסקנות הוועדה קבעו שיש לבצע הפרדה במוקדי ה-100 בין שיחות החירום לבין שיחות המידע, לצורך צמצום עומסי השיחות והגברת האפקטיביות של מוקדי החירום.
מניתוח השיחות במוקדי ה-100 עלה שכ-20% מכלל השיחות בשנה הן בקשות של אזרחים למידע מהמשטרה בתחומים שונים, ואילו 80% מהשיחות הוגדרו כדיווחים על מקרי חירום שונים (שוד, תאונת דרכים, התפרצות לבית, גנבת רכב, הקמת רעש, סכסוכי שכנים וכו').
על כן, מהלך של פתיחת מוקד מידע לאזרחים, בנפרד ממוקדי ה-100, יביא לצמצום בעומסי השיחות בקווי החירום, יסייע לטיפול יעיל יותר בדיווחים של אזרחים על מקרים המצריכים התערבות מיידית של המשטרה ושליחת ניידת לטיפול באירועים. נוסף על כך, המהלך יביא לטיפול אחיד, יעיל ומקצועי בתחום המידע לאזרחים, באמצעות מוקד המידע הארצי.
על אף שהפעלת המוקד בשגרה נועדה לספק שירות בתחום המידע לאזרח, מערכותיו המבצעיות מסוגלות לתת מענה וגיבוי למוקדי 100, במקרים של קריסת מערכות, תקלה טכנית או כל כשל מערכתי אחר (במוקדי 100), ולמעשה לפעול כמוקד חירום ארצי לכל דבר ועניין. משמעות העניין ששיחות 100 יוכלו להתקבל במוקד המידע – אם יוחלט להפעיל את המוקד במתכונת חירום.
תכלית עבודת המוקד היא לענות על שאלות האזרחים, לספק להם הסבר ברור והכוונה מקצועיים בתחומים שבאחריות המשטרה ועל פי החוק, או לחילופין להפנות את האזרחים למקום הנכון שיטפל בפנייתם (אם פנייתם איננה בתחום אחריות טיפול המשטרה), תוך חיסכון בזמן יקר מצד האזרחים.
תחומי עיסוק מרכזיים שבהם ניתן לקבל שירות
- שאלות ובירורים שונים בנושא אכיפת חוק בתחומים כגון: עבירות תנועה, עבירות איכות חיים, רישוי עסקים, אבידות ומציאות, עבירות פליליות שונות ועוד.
- מתן הסבר כיצד ניתן לקבל אישורים שונים מהמשטרה, בטרם ההגעה למרכז שירות לאזרח בתחנה (חוסך לאזרח זמן המתנה מיותר בתחנה).
- מתן טלפונים וכתובות של תחנות משטרה, ושעות פעילות מרכזי שירות לאזרח.
- מתן מידע אודות מועדי פתיחה או סגירת צירים בעקבות אירועים שונים שמנוהלים על ידי המשטרה, כגון: הפגנות, תהלוכות, אירועים שונים נוספים.
- מתן הסבר לאזרחים כיצד עליהם לפעול או לנהוג בעת התרחשות מצבי חירום שבאחריות משטרת ישראל, למשל: בעת מצב בטחוני רגיש או בעת אירוע אסון המוני.
תחומים שבהם מוקד המידע אינו מטפל
- המוקד אינו מוסר מידע פלילי או חקירתי בכל דרך או צורה שהיא.
- המוקד אינו אחראי על הפעלת כוחות וניידות משטרה.
- המוקד אינו מוסר פרטי מיקומן של ניידות או מיקומם של כוחות משטרה.
- המוקד אינו מוסר מספר סידורי של אירוע או מספר סידורי של ניידת.
- המוקד אינו מוסר מספרי טלפון של בעלי תפקידים במשטרה.
- המוקד אינו מוסר מספרי טלפון של יחידות מסווגות, או יחידות מבצעיות.
דרכי תקשורת למוקד
- טלפון: 110 (מספר חיוג חינם).
- אינטרנט: לחץ/י כאן - במערכת הדיגיטלית ניתן לקבל מידע בנושאים שונים כגון: דוחות, הנחיות והגבלות בתקופת הקורונה, כתובות וטלפונים של יחידות ותחנות משטרה ועוד. באמצעות בחירת השירות המבוקש בתפריט ניתן להגיע להתכתבות עם נציג בשעות הפעילות.
- עמדת 'אוזן קשבת' - עמדה מיועדת לקליטת פניות מצד אזרחים בעלי מוגבלויות של שמיעה ו/או דיבור בלבד. לשליחת מסרון: 052-2020100, פקס: 08-6525111. מייל: Listen@police.gov.il.
חשוב לדעת
- המוקד פועל בכפוף לחוק.
- המידע שיימסר לאזרח כמענה לשאלות הקשורות להיבטי אכיפת חוק הוא בסיסי בלבד, ואינו ישמש כתחליף לייעוץ משפטי.
- שעות פעילות המוקד: ימים ראשון עד חמישי בין השעות 08:00-22:00. יום שישי בין השעות 08:00-14:00.