המועצה להגנת הפרטיות

אודות
המועצה הציבורית להגנת הפרטיות מורכבת מנציגי ציבור מהאקדמיה ומהמגזר הפרטי וכן מנציג עובד המדינה, העוסקים בתחום הגנת הפרטיות. חברי הועדה ממונים על ידי שר/ת המשפטים. חברי המועצה נמנים על מקצועות שונים ודיסציפלינות מגוונות, כגון, עורכי דין העוסקים בתחום הגנת הפרטיות, אנשי אקדמיה מתחומי המשפט, הטכנולוגיה, מדעי המחשב ומדעי החברה ונציגי המגזר הפרטי מתחומי מקצוע רלוונטיים.
הזכות לפרטיות היא זכות יסוד במדינת ישראל. היא אבן יסוד במשטר הדמוקרטי הישראלי. כך קבעה הכנסת במפורש בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, כך פירשו בתי המשפט ובראשם בית המשפט העליון באופן עקבי. הזכות לפרטיות נקבעה גם בחוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981. חוק הגנת הפרטיות נחקק במגמה להקנות כלים להגנה על האזרח מפני פגיעה בפרטיותו וכדי להתמודד עם הסיכונים השונים המהווים פגיעה בפרטיות.
התפקיד הסטטוטורי של המועצה הוא להגיש את דו"ח השנתי של רשם מאגרי המידע בצירוף הערותיה לועדת חוק חוקה ומשפט, לפי סעיף 10א' לחוק הגנת הפרטיות. כמו כן, משמשת המועצה כיועצת לשר/ת המשפטים בנושאי פרטיות, ומביעה עמדתה בהליכי חקיקה ראשית ומשנית, גם בפניי וועדות הכנסת השונות.
המועצה פועלת בשיתוף פעולה עם הרשות להגנת הפרטיות, מחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים, משרדי הממשלה השונים וגופים ציבוריים. המועצה היא גוף עצמאי, השם בראש מעייניו את אינטרס הגנת הפרטיות של הציבור. המועצה פועלת לעידוד קידום החקיקה בתחום הגנת הפרטיות כמו גם למתן דגש על הגנת הפרטיות בחקיקה, ולהתאמתה לחידושי הטכנולוגיה והאינטרנט בעת החדשה. זאת נוכח האתגרים המודרניים הכרוכים בהגנה על פרטיות בכלל והגנה על מידע אישי בפרט. המועצה ממליצה גם על תיקוני חקיקה להגברת האכיפה על גופים ציבוריים ופרטיים, ולהתאמתה לכללים המודרניים הנהוגים במערב. המועצה פועלת לחיזוקה של הזכות לפרטיות בכמה וכמה מישורים, ביניהם – התאמות הדין, הגברת האכיפה המהותית, הטמעה של תהליכי פרטיות בארגונים ובפיתוחים טכנולוגיים, וכן הסברה וחינוך לציבור.