שאלות ותשובות – שולחן עגול מייצגים
בשלב זה העדכונים מועברים בהודעת SMS ובמייל.
העניין טופל וכעת מופיע ענף: "מלכ"ר" ו – "ענף עיסוק לבחירה".
ההסבר מתייחס למרבית העוסקים. לגבי עוסק חריג- קיים הסבר מפורט בהנחיות שהוצאו.
בוחנים אך ורק את הירידה במחזור בגין מכירות של שירותים ומוצרים.
מוסד ציבורי אשר מחזור העסקאות שלו נע בין 18,000 ₪ ל- 300,000 ₪ יהיה זכאי למענק הסיוע בהתאם לקריטריונים שנקבעו בהתייחס לחברה או שותפות.
תקרת 20 מיליון ₪ כוללת גם את ההכנסות העצמיות.
תשומות שוטפות נקבעות בדומה לעוסק מע"מ רגיל שמדווח על תשומותיו השוטפות והכוונה לכל אותן תשומות שנחסכו לעסק בזמן שהעסק היה סגור. אין רשימה סגורה לתשומות אלו והיא משתנה בין עסק לעסק. לעניין ארנונה- בהתאם להחלטת משרד הפנים, התבקשו כל העיריות שלא לגבות ארנונה מהעסקים למשך שלושה חודשים ולפיכך מדובר כמובן בהוצאה נחסכת שיש להכלילה בתשומות שנחסכו.
מלכ"ר זכאי מגיש בקשה למענק עבור הפעילות מניבת הפדיון שלו בלבד ויכולה להיות מכל מקור שהוא. יחד עם זאת, הכנסות מתרומות אינן יכולות להיחשב כהכנסות מניבות פדיון. לעניין דמי חבר, הובהר כי דמי חבר יוכלו להיכלל כהכנסה מניבת פדיון, ובלבד שמהם מתקבלים באופן שוטף מדי חודש בחודשו.
בשלב זה אנו עובדים על עדכון במערכת אשר יאפשר לתקן באופן עצמאי בקשה שהוגשה וטרם שולמה. עד להשלמת הפיתוח, כאמור, ניתן לשלוח מייל עם פרטי התביעה והבקשה לכתובת דואר אלקטרוני: [email protected]
אם התקבלה החלטה בתיק, ניתן לבצע זאת רק בדרך של השגה.
אם קיימים 2 תיקים אז ניתן להגיש כל תיק בנפרד ואם יש רק תיק אחד יש לצרף את ההכנסה העסקית להכנסה מניבת הפדיון של המלכ"ר ולהגישם יחדיו.
מוסד ציבורי ללא פעילות עסקית אינו זכאי לקבלת המענק.
עוסק שיש לו שני תיקים שונים במע"מ, זכאי למענק עבור כל אחד מהתיקים.
החלטת הממשלה לעניין המענק החריגה "עסק חדש" שנפתח לאחר 1/1/2020 ומשכך לא ניתן לפתוח בקשה עבור עסקים אלו. יחד עם זאת, עסק אשר יוכיח כי לא נעשה כל שינוי בפעילות העסקית ואין השפעה על גובה מחזורי המע"מ וכי השינוי נובע אך ורק משינוי הסיווג כפי שהוצג לעיל, תיבחן זכאותו כעסק ממשיך.
הבקשה למענק בעד הוצאות קבועות תתייחס לכלל הכנסות השותפות ותוגש בקשה אחת שע"פ הנתונים שהוצגו בשאלה, ככל שלשותפות תירשם ירידה של למעלה מ-25% במחזורים של מרץ ואפריל, יתקבל מענק בסך- 3,025 ₪.
הנושא בטיפול ויושלם בהקדם.
ההתייחסות תהיה באופן כולל לכל פעילות תחנת הדלק לרבות חנות נוחות וכדו'. לא ניתן לפצל את החישוב.
חישוב המענק נעשה באמצעות השוואה בין מחזור העסקאות של תקופת הבסיס (מרץ-אפריל 2019) לעומת תקופת המענק (מרץ- אפריל 2020). ככל שישנה השפעה שאינה קשורה לנגיף הקורונה יש לנטרלה באמצעות הקטנת מחזור הבסיס- בהתאמה לירידה בפעילות שאינה נובעת מנגיף הקורונה.
הנושא טופל במערכת. תאריך סיום החל"ת לא יעלה על 30/4/2020 .
כל עוסק במע"מ שעונה על תנאי הזכאות, יכול להגיש בקשה למענק סיוע.
לגבי כל עסק רשום במע"מ מגישים בקשה נפרדת.
הבקשה תיפתח לפי תיק מע"מ של בן הזוג ולפי תיק מס הכנסה המשותף.
כן. החישוב הוא לפי הדיווח המופיע באסנא כאשר מקדם 0.9 מביא בחשבון את העיוותים שנזכרו.
כמובן שעסק שיש לו תשומות אפס יהיה חייב להכלילם בנוסף על הדיווח באסנא.
הרווח מהעסקה זוהי בדיוק ההכנסה שלהם ולא כל שווי העסקה. דווקא תיווך רכב שמדווח על כלל העסקה, לגביו יש צורך בניטרול שווי הרכב ובחינה של העמלה מהתיווך בלבד.
לא. אין עיגול מספרים ולכן, עבור ירידת מחזור פחותה מ- 25% אין זכאות לקבלת המענק.