שאלות ותשובות בענייני עבודה - בעקבות התפרצות נגיף הקורונה
על רקע התפשטות נגיף הקורונה בישראל, ריכזנו עבורכם מענה למגוון של נושאים הנוגעים לפעילות משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים. התשובות המובאות להלן הינן בתוקף נכון למועד פרסומן, ועשויות להתעדכן מעת לעת בהתאם להנחיות משרד הבריאות ולהתפתחויות נוספות. משרד העבודה והרווחה קורא לאזרחים להתעדכן מדי יום בהנחיות משרד הבריאות המפורסמות באתר האינטרנט של המשרד ולפעול על פיהן.
חל"ת (חופשה ללא תשלום) משמעו השעיית חוזה העבודה – כלומר, מדובר בהפסקה שאין בה ניתוק של יחסי העבודה, אך התקופה אינה נלקחת בחשבון לצורך חישוב הותק ולצורך צבירת הזכויות התלויות בוותק כגון ימי חופשה ומחלה.
מומלץ לעובד לבחון מול קופת הפנסיה העברה עצמית של הפרשות כדי שלא לנתק את הרצף הפנסיוני.
ככלל, אין חובת שימוע לחל"ת ככל שנעשה בהסכמה. חובת השימוע חלה במקרה של סיום יחסי עבודה או במקרים שנקבעו בדין.
עם זאת, הוצאה לחל"ת לתקופה שאינה מוגבלת, הינה פיטורים על פי הפסיקה ויש לערוך שימוע.
הואיל ובתקופת חל"ת יחסי העבודה מושהים, ככלל, אין לעובד זכויות במסגרת יחסי העבודה פרט לשמירה על מקום עבודתו. על העובד לבדוק את זכאותו לדמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי ולדאוג להפרשות פנסיוניות מטעמו, כדי לא לפגוע ברצף הביטוחי שלו.
ככל שמעסיק מעוניין להוציא לחל"ת עובדת בהיריון המועסקת מעל ל-6 חודשים אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה, על המעסיק לקבל היתר מאגף ההסדרה במשרד העבודה טרם הוצאתה לחופשה ללא תשלום. לעוד מידע בנושא הכולל שאלות ותשובות, הסבר על כל תהליך ההיתרים ואופן הגשת הבקשות להיתרים בתחום עבודת נשים, בפרט בנושא חל"ת נשים בהריון, היכנסו למדריך בנושא.
קיימות הגבלות גם לגבי הורה בחופשת לידה ולאחריה, עובד/ת במהלך טיפולי פוריות, הורה מיועד או עובד המקבל ילד לאומנה – ראו הערך באתר "כל זכות" בנושא מדריך לעובדים בתקופת משבר הקורונה לפרטים נוספים.
לגבי אנשים עם מוגבלות, אין מניעה להוציאם לחל"ת, ובלבד שעילת הוצאתם לחל"ת אינה נובעת מחמת מוגבלותם, ובכפוף לכך שניתנת גם הסכמה ככל שנושא החל"ת לא הוסדר בהסכם עבודה אישי או בהסכם קיבוצי החל על העובד.
אם מעסיקך כבר הוציאך לחל"ת/פיטר אותך בזמן היריון, ויש חשד שהפיטורין התבצעו באופן שאינו חוקי, ביכולתך להגיש תלונה למינהל הסדרה ואכיפה, לתיבת מייל ייעודית לפניות של עובדות/ים הרואים עצמם כמי שנפגעו זכויותיהם במהלך משבר הקורונה: Nhalat@labor.gov.il. טלפון מקוצר: *2570. טלפונים נוספים: 03-7347839/40/49/50. שימי לב: הליך הגשת התלונה נועד להביא את המעסיקים לקיום חוקי העבודה ולשמירתם למניעת עבירות אחרות או חוזרות. התהליך לא נועד להחזיר את המצב לקדמותו, להביא פיצוי לעובדת המתלוננת או לזכות את העובדת בסעד כספי או הצהרתי. כמו כן, ניתן יהיה להגיש תלונה רק לאחר ביצוע העבירה, ולא לפני שפוטרת/יצאת לחל"ת.
ככל שהינך עובדת המעוניינת לדעת את זכויותייך בהיריון, מומלץ להסתייע ראשית כל באתר "כל זכות", באמצעות הערך "הריון ולידה", אשר מכיל קישורים למגוון ערכים רלוונטיים לנושא.
ככל שאת מעוניינת לדעת מהן זכויותייך בהיבטי דמי לידה ברקע הקורונה, ניתן להסתייע גם בעמוד התשובות לשאלות נפוצות בנושא דמי לידה באתר הביטוח הלאומי.
אם בכלל הערוצים לעיל לא קיבלת מענה מספק, ניתן להזין פנייה מקוונת באתר יחידת פניות הציבור בזרוע העבודה, אשר תועבר למענה ע"י היחידה ליחסי עבודה. יודגש כי היחידה ליחסי עבודה לא תיתן מענה לפניות פרטניות אלא תשובות כלליות בלבד. ככל שהינך זקוקה לייעוץ פרטני, יש לפנות למרכזי ש.י.ל או לייעוץ משפטי פרטי.
בהתאם להקלות שהוכרזו על ידי שר האוצר, עובד שעבד 6 חודשים מתוך 18 החודשים האחרונים יהיה זכאי לדמי אבטלה. מי שלא עבד 6 חודשי עבודה, אינו זכאי לדמי אבטלה.
עם זאת, אם לא עבדת מספיק חודשים בשביל להיות זכאי לדמי אבטלה, ישנם חודשים נוספים שאינם חודשי עבודה שיכולים להיכלל בתקופת האכשרה - למידע נוסף ראה אתר הביטוח הלאומי.
ככלל, בהתאם להקלות שניתנו בכל הנוגע לקבלת דמי אבטלה על רקע משבר הקורונה, עובדים שהוצאו לחל"ת לתקופה של 30 יום לפחות בתאריכים מיום 1 במרץ ועד ליום 1 ביוני, יוכלו לקבל דמי אבטלה כבר מהיום הראשון, גם מבלי שניצלו את יתרת ימי החופשה הצבורים להם. הזכאות לדמי אבטלה מותנית בכך שהעובד עומד בתנאים הנדרשים, כגון גיל ותקופת אכשרה. ראו אתר הביטוח הלאומי לעניין תנאי הזכאות לאבטלה.
למידע נוסף ניתן להסתייע בעמוד התשובות לשאלות נפוצות באתר הביטוח הלאומי, וכן בעמוד המרכז את כל הנחיות הביטוח הלאומי בעקבות הקורונה. ניתן גם להסתייע במוקד הטלפוני הארצי של הביטוח הלאומי - *6050.
דמי האבטלה ישולמו החל ממועד הרישום בשירות התעסוקה, ולכן מומלץ להירשם תחילה בשירות התעסוקה – ניתן לבצע את הרישום הראשוני בטופס מקוון. לחילופין, על מנת להקל, ולבקשת רבים מכם שלא מצליחים להוריד את טופס הרישום, מצורף כאן הטופס אותו יש להדפיס, למלא ולשלוח ללשכה הרלוונטית. כל מי שירשם ברישום מקוון או בטופס ידני עד ליום 26.3.2020, תחילת זכאותו תחשב מיום 15.3.2020. שימו לב, עד להודעה חדשה אין צורך להתייצב בלשכת התעסוקה.
לאחר הרישום לשירות התעסוקה מומלץ להגיש תביעה למוסד הביטוח הלאומי. ניתן להגיש תביעה באופן מקוון באתר ביטוח לאומי. תאריך הרישום הראשוני באתר שירות התעסוקה מהווה תאריך רישום ראשוני ללשכת התעסוקה.
מומלץ להמשיך ולהתעדכן בהנחיות באתר האינטרנט של שירות התעסוקה. לפרטים נוספים, ניתן גם להתקשר למוקד הטלפוני של שירות התעסוקה, בטלפון 9687*.
בתקופת הבידוד, כהגדרתה בצווים וההנחיות שהוצאו על ידי משרד הבריאות, העובד זכאי לתשלום דמי מחלה בהתאם לימים הצבורים לעובד על פי חוק דמי מחלה, התשל"ו-1976 או חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד), תשנ"ג-1993 או על פי ההסכם הקיבוצי או חוזה העבודה החל עליו. לעניין זה, דין דמי מחלה כדין שכר, אשר על המעסיק להפריש בגינו לביטוח פנסיה.
בתקופת חופשה ללא תשלום, יחסי העבודה מושהים על כן, לא תחול על המעסיק חובת ביצוע הפרשות לביטוח פנסיוני, אלא אם הוסכם אחרת בין העובד לבין המעסיק בחוזה אישי/הסכם קיבוצי/צו הרחבה החל על הצדדים או אם קיים נוהג במקום העבודה. בהקשר זה, ראוי להזכיר, כי הפסקת ההפרשות לקרן פנסיה/ביטוח מנהלים בתקופת חופשה ללא תשלום עשויה לגרום לעובד לנזק בעקבות קטיעת הרצף הביטוחי. על כן, מומלץ לעובד לברר מול חברת הפנסיה מה המינימום הנדרש לצורך שמירת רצף הזכויות הפנסיוניות, בין היתר, על ידי הפקדת כספים בעצמו.
על פי חוק חופשה שנתית, קביעת לוח המועדים שבהם יצא עובד לחופשה היא מסמכויות המעסיק, כאשר סמכות זו יש להפעיל תוך תיאום עם העובד והתחשבות בצרכיו. סעיף 9 לחוק האמור, מחייב את המעסיק במתן הודעה מראש לפחות 14 יום לגבי תאריך תחילת החופשה, אולם ככל שמדובר בחופשה של פחות משבעה ימים, אין חובת מתן הודעה מראש כאמור.
בתקופת החל"ת יחסי העבודה מושהים ועל כן אין משמעות להעברת אישור מחלה.
מעבר לכך, דמי מחלה ישולמו אך ורק כאשר נבצר מהעובד להתייצב לעבודה עקב אי כשרו הזמני או הקבוע של העובד לבצע עבודתו, הנובע, על פי ממצאים רפואיים, ממצב בריאות לקוי.
ככל שהחל"ת נעשה בהסכמה, נקטעת חופשת המחלה, ולמעשה ניתן להוציא את העובד לחל"ת. זאת מכיוון שיחסי העבודה מושהים לתקופה מוגבלת והזכויות הסוציאליות נשמרות לעובד בתום החל"ת.
אולם, ככל שמדובר בחופשה כפויה שאיננה מוגבלת בזמן, הרי שלפי הפסיקה הדבר יחשב כפיטורים, וההתייחסות בהתאם הינה על פי הוראות סעיף 4א לחוק דמי מחלה, בהתאם לאמור מעסיק לא יפטר עובד שנעדר מעבודתו עקב מחלתו למעט במקרים החריגים שנקבעו בסעיף האמור.
החריגים על פי הוראות סעיף 4א הינם:
1. המעסיק נתן לעובד הודעה מוקדמת לפיטורים לפי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות בטרם נעדר העובד עקב מחלתו.
2. מקום עבודתו של העובד פסק מלפעול או שהמעסיק הוכרז פושט רגל לפי פקודת פשיטת הרגל, ואם הוא תאגיד ניתן צו פירוק לפי פקודת החברות. לעניין זה, "פסק מלפעול" – הפסקת פעילות שאינה זמנית.
נציין גם כי לפי הפסיקה גם אם ניתנה לעובד הודעה מוקדמת לפיטורים, יהיה על המעסיק לאפשר לעובד לנצל את ימי המחלה הצבורים לו.
המעסיק רשאי להוציא עובד לחופשה ללא תשלום ובלבד שהתקבלה הסכמת העובד וכי תקופת החופשה מוגבלת בזמן. אחרת, לפי הפסיקה הוצאת עובד ללא הסכמתו ולתקופה בלתי מוגבלת עלולה להיחשב כפיטורים.
לעניין זכויות הנוגעות לדמי אבטלה בתקופת חל"ת, יש לפנות למוסד לביטוח לאומי.
על המעסיק לכבד את חוזה העבודה עם העובד, לנהוג בתום לב ובהתאם להסכמות שהתקיימו לפני היציאה לחל"ת. ככלל, על המעסיק להחזיר את העובד לתפקיד בו עבד ערב יציאתו לחל"ת.
שינוי בתנאי עבודה מחייב הסכמה של העובד והסכמה בהתנהגות לא תתקבל כדבר שבשגרה בעיקר נוכח החובות המוטלות על המעסיק מכוח חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה(תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002
ככל שלא התקבלה הסכמה, העובד רשאי לטעון להרעה בתנאי העסקתו או להפרת חוזה, המאפשרת לו להתפטר כדין מפוטר וכן לקבל פיצוי בגין הפרת חוזה.
מעסיקים שאין באפשרותם להחזיר את העובדים, יהיו רשאים לסיים העסקת העובד ובלבד שהדבר יעשה ללא אפליה ושיתקיים הליך פיטורים תקין לפי דין. על הליך הפיטורים לכלול שימוע נאות, הודעה מוקדמת, מכתב סיום העסקה ותשלום גמר חשבון.
מעסיק שמעוניין לפטר עובד, עצם זימונו לשיחת שימוע קוטעת את החל"ת. לא תהיה חפיפה בין תקופת הודעה מוקדמת לבין חל"ת.
למעסיק שלוש האפשרויות הבאות:
1. לאפשר לעובד לעבוד בתקופת הודעה מוקדמת;
2. לוותר על עבודתו ולשלם לעובד שכר כאשר הפיטורים יכנסו לתוקף לאחר חלוף תקופת ההודעה המוקדמת;
3. לשלם לעובד חלף הודעה מוקדמת, והפיטורים ייכנסו לתוקף לאלתר.
בשלושת המקרים, החל"ת נקטעת ועל העובד לפנות בשנית לביטוח לאומי (ביצוע רישום מחדש) ולדרוש דמי אבטלה עקב פיטורים.
במידה ומדובר בפיטורי עובד/ת המצוי/ה בתקופה המוגנת מכוח חוק עבודת נשים, יש לבקש היתר ממנהלת תחום חוק עבודת נשים במינהל הסדרה ואכיפה בזרוע העבודה, טרם פיטורי העובד/ת המוגנ/ת.
ראשית כל מומלץ להתעדכן בזכויותיך באמצעות אתר "כל זכות", העובד עם הממשלה בתיאום ובשיתוף פעולה, ומתעדכן בתקופה זו באופן תדיר. הערך העיקרי ממנו כדאי להתחיל ולחפש נקרא "קורונה – מצב חירום 2020", ובו גם רשימת טלפונים של מוקדי סיוע נוספים, ביניהם מוקד המידע של הסתדרות העובדים (*2383) וכן מוקד הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים של המעוף (*8794).
להלן רשימת ערכים נוספים הרלוונטיים לתקופה זו:
ערכים רלוונטיים לעובדים
• מדריך לעובדים בתקופת משבר הקורונה
• הפחתת שכר או הפחתת היקף משרה של עובד בשל התפשטות נגיף קורונה
• מידע לעובד שיצא לחופשה ללא תשלום בשל התפשטות נגיף קורונה
• חופשה ללא תשלום
• דמי אבטלה לעובדים שהוצאו לחופשה ללא תשלום בשל צמצומים בעקבות הקורונה
• מדריך בנושא פיטורים
• אבטלה וזכויות מובטלים
• הארכת תוקף אישורים על תיאומי מס משנת 2019
ערכים רלוונטיים למעסיקים ועצמאים
• מידע חשוב לעצמאים או פרילנסרים עקב התפשטות נגיף קורונה
• מידע חשוב למעסיקים ובעלי עסקים עקב התפשטות נגיף קורונה
• הפחתת שכר או הפחתת היקף משרה של עובד בשל התפשטות נגיף קורונה
• דחיית מועד הדיווח והתשלום של מע"מ- באתר רשות המסים
• שאלות בנושא העסקת עובדים זרים או פלסטינים - באתר רשות האוכלוסין וההגירה.
• הלוואות לעסקים קטנים ובינוניים שנקלעו לקשיים בעקבות הקורונה - באתר משרד האוצר
• דמי אבטלה למורי דרך - באתר המוסד לביטוח לאומי
• דמי אבטלה לאמנים - באתר המוסד לביטוח לאומי
• דמי אבטלה למרצים, מדריכים ומורים - באתר המוסד לביטוח לאומי
• שאלות ותשובות בנושא קורונה לבעלות ובעלי עסקים - באתר הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים
ככל שהערך הרלוונטי לא היה ברור או שלדעתכם יש לערוך בו תיקונים, ניתן לפנות במייל לאתר "כל זכות", המופיע תחת הלשונית "צור קשר" באתר. שימו לב שהאתר לא יענה לפניות פרטניות, אלא רק לשאלות כלליות במקרים של חוסר בהירות בערך הרלוונטי.
ככל שהערוצים לעיל (הן הערכים הרלוונטיים באתר כל זכות והן המוקדים הטלפוניים המופיעים באתר) לא נתנו מענה, ניתן להזין פנייה מקוונת ליחידת פניות הציבור בזרוע העבודה, אשר תעביר את פנייתך למענה ע"י היחידה ליחסי עבודה. יודגש כי היחידה ליחסי עבודה לא תיתן מענה לפניות פרטניות אלא תשובות כלליות בלבד. ככל שהינך זקוק לייעוץ פרטני, יש לפנות למרכזי ש.י.ל או לייעוץ משפטי פרטי.
ככל שאין חובת בידוד, כהגדרתה בצווים וההנחיות שהוצאו על ידי משרד הבריאות, יחסי העבודה ימשיכו להתנהל כהרגלם. יחד עם זאת, באפשרות העובד/ת, שהוא/ היא הורה לילדים קטנים שברצונו/ה להיעדר מהעבודה לצורך השגחה על הילדים, לפנות למעסיק על מנת לבחון פתרונות מתאימים ואפשריים, בין היתר, בדיקת אפשרות ביצוע העבודה מהבית או להיעדר מהעבודה על חשבון ימי החופשה השנתית או לחילופין להיעדר לחופשה ללא תשלום ובמקביל פניה למוסד לביטוח לאומי לבדיקת זכאות לקצבת דמי אבטלה.
עבודה מהבית אינה מוסדרת על ידי חקיקה ותקנות, ואפשרית בכפוף להסכמות בין עובדים למעסיקיהם. אולם ככל שהמעסיק התאים את האפשרות לעבודה מהבית, על העובד לבצע את העבודה בהתאם להנחיות המעסיק.
נושא פיטורי עובדים מצוי במסגרת הפררוגטיבה הניהולית של המעסיק. האפשרות לביצוע העבודה מהבית לא שוללת את סמכותו של המעסיק לסיים העסקת עובד בשל סיבות מוצדקות בכפוף לעריכת שימוע ותשלום זכויות המוקנות לעובד המפוטר.
ככל שנושא הוצאת עובדים לחל"ת לא הוסדר בהסכם קיבוצי או בהסכם אישי של העובד, יש לקבל הסכמת העובד טרם הוצאתו לחל"ת. במסגרת זו יוכל העובד להתדיין עם המעסיק על חלופות אפשרויות. חל"ת כפוי ללא הגבלת זמן משמעו פיטורים.
בכפוף לכך שלעובד יש ימי מחלה צבורים בהתאם לחוק דמי מחלה או הסכם קיבוצי החל עליו או כל הסדר מיטיב אחר העובד יכול לממש את זכאותו לימי מחלה בהתאם לתעודת המחלה הגורפת שהוצאה על ידי ראשת שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות.
הזכאות לתשלום דמי מחלה עבור הימים בהם נעדר מעבודתו הינה בהתאם לימים הצבורים לעובד על פי חוק דמי מחלה, התשל"ו-1976 או חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד), תשנ"ג-1993 או על פי ההסכם הקיבוצי או חוזה העבודה החל עליו.
תעודת המחלה הגורפת אשר הוצאה ע"י ראשת שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות עומדת בתוקפה לעניין הזכות להיעדר מעבודה מפאת מחלה ביחס לכל תקופת הבידוד החלה על עובד או על ילדו השוהה בבידוד בהתאם לצו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש) (בידוד בית והוראות שונות) (הוראת שעה), התש"ף-2020 (להלן: צו בידוד בית).
ככל שעל העובד בבידוד חלות הוראות חוק דמי מחלה/הוראות חוק מחלת ילד, עבור היום הראשון שבו נעדר העובד בשל מחלתו אינו זכאי העובד לדמי מחלה, החל מהיום השני והשלישי יהיה זכאי העובד ב-50% משכרו והחל מהיום הרביעי יהיה זכאי העובד ל-100% משכרו על ימי היעדרותו.
עם זאת, במקרה בו יש הסכם קיבוצי המסדיר את נושא המחלה יחול האמור בו וכן יחול כל הסדר מיטיב אחר לעומת החוק כאמור.
בהתאם לצו בידוד בית, הבידוד יהיה לתקופה של 14 ימים ממועד ההגעה לישראל, או 14 ימים מיום המגע האחרון עם חולה.
כן. עובד השוהה בבידוד חייב למסור הודעה למעסיקו בהקדם האפשרי על כך שעליו לשהות בבידוד ועל תקופת הבידוד. ראו בעניין זה סעיף 3 לצו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (הוראות למעסיק של עובד בבידוד בית) התש"ף-2020.
כן. כאמור לעיל, העובד יגיש למעסיקו תעודת מחלה גורפת, אשר ניתנה על ידי ראשת שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות במטרה למנוע מהשוהים בבידוד מלצאת את מקום הבידוד ולסכן את בריאות הציבור לצורך מימוש זכאותם לפי חוק דמי מחלה. לתעודה יש לצרף גם את הצהרת העובד המצורפת לה, ובה פרטי העובד והסיבה לבידוד.
לא. בהתאם לצו הוראות למעסיק, מעסיק של עובד בבידוד לא יפטרו בשל כך בלבד שהוא נעדר ממקום העבודה בתקופת הבידוד.
הזכאות לדמי מחלה בגין תקופת הבידוד חלה גם על עובד שעתי, ובלבד שלעובד יש ימי מחלה צבורים בהתאם לחוק דמי מחלה או הסכם קיבוצי החל עליו או כל הסדר מיטיב אחר.
חובת הימצאות בבידוד הינה בהתאם לצווים ולהנחיות שמוציא משרד הבריאות. ככל שהעובד מעוניין בבידוד שאינו מחויב מכוח ההנחיות, העובד לא יהיה זכאי לתשלום בגין תקופת הבידוד, לרבות מימוש ימי מחלה בהתאם לצו משרד הבריאות. ואם הדבר נעשה ללא תיאום והסכמות עם המעסיק, היעדרותו עלולה להיחשב לאי ביצוע חוזה העבודה.
העובדים והמעסיקים נדרשים לציית להנחיות משרד הבריאות ולנקוט משנה זהירות לשמירה על בריאותם ולטובת בריאות הציבור.
מומלץ להתעדכן בזכויותיך באמצעות אתר "כל זכות", העובד עם הממשלה בתיאום ובשיתוף פעולה, ומתעדכן בתקופה זו באופן תדיר.
הערך העיקרי ממנו כדאי להתחיל לחפש נקרא "קורונה – מצב חירום 2020".
ככל שהינך זקוק/ה לייעוץ פרטני, יש לפנות למרכזי ש.י.ל או לייעוץ משפטי פרטי.
בהתאם להנחיות משרד הבריאות שפורסמו ב-17 במרץ 2020 לא יתקיימו בחינות ממלכתיות בשלב זה. אנו ניערך לבצען במועד שיאפשר זאת.
לא. למרות הדחייה במועד הבחינות, התשלום ישמר לזכותכם.
בהתאם לאישור משרד הבריאות, הגנות הפרויקטים והנחיות פרויקט הגמר יתקיימו במתכונת הבאה:
1. כיתות הנבחנים/ הלימוד יהיו מאווררות ככל הניתן.
2. יישמר מרחק של שני מטרים בין כל הנוכחים בחדר.
3. תימנע התקהלות של סטודנטים לפני ואחרי ההגנה/ההנחיה ובזמן הפסקות.
4. בכל עת לא תהיה התקהלות של יותר מעשרה אנשים בכיתה.
בשלב זה קשה להעריך האם תהיה פגיעה משמעותית ברצף הלימודים. אם אכן תהיה פגיעה, הבחינות הממלכתיות של הקיץ יידחו בהתאם לשינויים בסמסטר.
את הפרטים המלאים אפשר למצוא כאן.
אסדרת עיסוקים (מהנדסים, אדריכלים, הנדסאים, טכנאים מוסמכים, מורשה נגישות מתו"ס והשירות, בקרים ובודקי שכר)
תקופת חופשה ללא תשלום (חל"ת) תוכר למתמחים במדורים שנדרשת עבורם תקופת התמחות של 3 שנים, לשם קבלת הרישיון (אדריכלות והנדסה אזרחית- מבנים). הדבר תקף לחל"ת בשל התקנות והצווים שהותקנו בעניין נגיף הקורונה, לתקופה של עד שלושה חודשים, או עד תום תוקפן של תקנות החירום, לפי התקופה הקצרה מבניהן.
תקופת החל"ת תיחשב במניין כלל חודשי ההתמחות הנדרשים לצורך בחינת הזכאות לגשת לבחינת הרישוי הממשלתית (במדורי האדריכלות והנדס אזרחית- מבנים), ובלבד שהחל"ת נבעה מהנסיבות האמורות.
לאור המצב ולשם הקלה על ציבור העוסקים, הוחלט על דחיית מועד התשלום האחרון לאגרת הרישוי לחשמלאים, אדריכלים ומהנדסים עד לתאריך 31.5.2020.
בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, חל עיכוב בפרסום תוצאות בחינת הרישוי הממשלתית באדריכלות (החלק המעשי), שהתקיימה ביום 20.1.2020 באקספו תל-אביב. אגף בכיר לאסדרת עיסוקים עושה את מירב המאמצים להמשיך את הרצף התפקודי ולכן התוצאות יפורסמו באתר האינטרנט עד לתאריך 2.4.2020. לעניין אופן הגשת הערעור על תוצאת הבחינה, תפורסם הודעה נפרדת.
האגף פועל בימים אלה כדי לגבש נהלים מותאמים לכינוס הוועדות בהתאם להנחיות משרד הבריאות בשגרת קורונה. הנהלים יפורסמו בהקדם באתרי המחלקות הרלוונטיות (רישום ורישוי מהנדסים ואדריכלים, רישוי חשמלאים ורישום הנדסאים וטכנאים מוסמכים). יש לציין כי כינוס הוועדות המייעצות לרשם בהתאם להנחיות משרד הבריאות דורש לוגיסטיקה שונה מהנהוג באגף עד כה. על כן, יכול וזמני המענה לפניות הדורשות התייעצות עם ועדה, יתארכו במקצת.
מידע מפורט ומלא על בחינות הרישוי הממשלתיות לחשמלאים במדרגים הגבוהים, מהנדסים ואדרכילים ניתן למצוא בקישור כאן.
אגף בכיר לאסדרת עיסוקים חזר לפעילות מלאה, תחת הנחיות והגבלות משרד הבריאות. מידע ועדכונים אודות התנהלות האגף בשגרת קורונה ניתן למצוא בקישור כאן.