הגשת הצעות מחקר
בעמוד זה תוכלו למצוא את ההנחיות הכלליות להגשת הצעות מחקר, וכן את קובץ ההנחיות המעודכן למערכת המקוונת. כמו כן, ניתן למצוא את טופס הצהרת מרכז פרויקט, שיש לצרף לטופס ההגשה המקוון בסעיף ההצהרה.
הנחיות כלליות להגשת הצעת מחקר
- יש למלא את ההצעה באנגלית על ידי החוקר הראשי, מרכז הפרויקט בלבד.
- יש למלא את טופס ההצעה במלואו (אין צורך בסיסמה). את הטופס המלא יש להעביר לרשות המחקר במוסד.
- הצעת המחקר מועברות על ידי המוסד למשרד המדע והטכנולוגיה על ידי רשות המחקר של המוסד המגיש.
- רצוי לצרף להצעה מסמכים נוספים, אשר לדעת המציע עשויים לסייע בהערכת ההצעה.
- על תקציר ההצעה להכיל את הפרטים הבאים: מטרות המחקר, מתודולוגיה רלוונטית ושימוש פוטנציאלי.
- תכנית המחקר תצורף כצרופה לטופס. בתכנית יש להכניס תיאור מפורט של המחקר, לוחות זמנים ותכנית עבודה.
- במידה והמוסד לא קיים יש לפנות למר רז זאדה ממרכז הפניות של משרד המדע והטכנולוגיה באמצעות דואר אלקטרוני או בטלפון 02-5411805.
מסמכים ואישורים
- לתכניות מחקר הכרוכות בניסויים קליניים בבני אדם יש לצרף אישור פנייה לוועדת הלסינקי (המענק יינתן רק במתן אישור סופי של וועדת הלסינקי).
- לתכניות מחקר הכרוכות בניסויים בבעלי חיים יש לצרף טופס הבקשה המפורט שהוגש על ידי חוקרים לוועדה לפיקוח על ניסויים בבעלי חיים (המענק יינתן רק בקבלת אישור הוועדה המוסדית המתאימה לפיקוח על ניסויים בבעלי חיים).
- לתכניות מחקר הכרוכות בניסויים בצמחים מהונדסים ובמיקרואורגניזמים הקשורים אליהם יש לצרף טופס הבקשה המפורט שהוגש על ידי החוקרים לוועדה לצמחים מהונדסים (המענק יינתן רק בקבלת אישור הוועדה לצמחים מהונדסים).
- לתכניות מחקר הכרוכות בניסויים הנערכים בבתי-ספר יש לצרף אישור משרד החינוך.
הנחיות לחוקר למילוי טופס
בטופס עצמו ניתן למצוא הסבר מפורט על כל שלב. למרות שההוראות הן בעברית, יש לקחת בחשבון שהתכנית תיבדק על ידי גורמים מחוץ לישראל, לפיכך יש למלא את כל פרטי הטופס בשפה האנגלית לרבות הנספח התקציבי. בנוסף, יש לתת את כל מפרט הצרופות בשפה האנגלית לרבות תוכנית המחקר. לאחר שליחת הטופס לאישור מרכז הפעילות במוסד,הוא יעביר אותו לאישור מורשה החתימה במוסד אשר ישלח אותו למשרד המדע והטכנולוגיה. על מנת לאשר את הטופס על ידי רשות המחקר או הנהלת המכון, יש לרכוש כרטיס חכם. לאחר רכישת הכרטיס החכם מתבצע זיהוי חד ערכי בין הטופס המקוון להגשת הצעת מחקר והמערכת. בעל הכרטיס החכם יוכל לגלוש לטופס הקול הקורא (שהוגש על ידי מרכז הפרוייקט) תוך תאימות מוחלטת בין השניים.